De Gelukswerkplaats

 

 

 

 

De Gelukswerkplaats is een plek waar mensen oefenen in houding en gedrag om zichzelf en anderen gelukkiger te maken in het werk (en het leven).

Werken aan werkgeluk gaat over kennis, oefenen, reflecteren en samen met anderen aan de slag zijn. Aan geluk op de werkplek kan iedereen werken. Wij stimuleren deelnemers in onze trainingen om het beste uit zichzelf te halen. Medewerker, klant, team en organisatie profiteren daarvan. Vanaf 18 mei 2017 starten we met de eerste open trainingen. Kijk snel naar ons programma.

Meer informatie nodig of maatwerk? Bel gerust!

Henk-Peter Dijkema            06- 53321228

Wim Oolbekkink                  06-22555801

Sandra Franken                    06-33987900

Aanmelden en mailen kan via support@gelukswerkplaats.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Leerlijn: Mijn Werkgeluk

Jouw werkgeluk begrijpen en verbeteren heeft een positief effect op jouw prestaties, effectiviteit en vooral het plezier van werken.

Resultaten:

 • Jouw persoonlijk en uitgebreid werkgelukprofiel iPPQ (iOpener People and Performance Questionnaire)
 • Je weet wat jij kunt en wilt doen om jouw werkgeluk te vergroten
 • Je bent effectiever in jouw dagelijks werk
 • Je herkent en benut jouw talenten en kwaliteiten op het werk

 

Inhoud programma:                                                                           Jouw werkgelukprofiel: voor de start van het programma vul jij jouw digitale iPPQ in. Op basis van een (telefonisch) gesprek stellen we daarna samen de leerdoelen vast.

 • Trainingsdag 1: Werkgeluk, wat kan ik daar mee? Dit is de introductiedag, je leert jouw mede-deelnemers kennen en neemt kennis van de theorie achter werkgeluk.
 • Intervisiebijeenkomst 1 en 2: Mijn eigen werkgeluk. Tijdensde intervisiebijeenkomsten reflecteert iedere deelnemer op zijn/haar werkgeluk en waar uitdagingen
 • Trainingsdag 2: Werkgeluk: daar ga ikzelf over! Hoe blijf ik werken aan mijn werkgeluk en zet ik acties in om duurzaam met plezier effectief te werken? Samen maken wij een actieplan.
Training 18 mei 7 september 9.00 – 17.00 uur
Intervisie 15 juni 29 juni 13.00 – 17.00 uur

Data:                                                                                                

Investering:                                                                                                De investering bedraag € 995,- excl. BTW. Dit is inclusief jouw iPPQ, lesmateriaal en accommodatie. Na ontvangst van het certificaat ben je lid van het alumninetwerk van De Gelukswerkplaats.

 

Leerlijn: Klantgeluk

Jij draagt bij aan het geluk van klanten door jouw houding en gedrag. Geluk is samenwerken aan resultaat.

Resultaten:

 • Jouw iPPQ als basis voor klantrelaties
 • Je herkent en benut de kwaliteiten van klanten om samen tot resultaat te komen in de dienstverlening
 • Je bent effectief en efficiënt in klantcontacten en haalt er meer plezier uit

 

Inhoud programma:                                                                           Jouw werkgelukprofiel: voor de start van het programma vul jij jouw digitale iPPQ in. Op basis van een (telefonisch) gesprek stellen we samen daarna de leerdoelen vast.

 • Trainingsdag 1: Klantgeluk, hoe pak ik dat aan? Je maakt kennis met de wetenschap rondom geluk. Wat betekent dat voor de dienstverlening aan klanten? Hoe pas jij hier je gedrag op aan?
 • Intervisiebijeenkomst 1 t/m 4: Klantgeluk in praktijk. Tijdens de intervisie verdiepen en verbinden we de dagelijkse praktijk met wetenschappelijke bronnen. Iedere deelnemerreflecteert op eigen praktijkvoorbeelden.
 • Trainingsdag 2: Klantgeluk: processen en gedrag. Welke processen en regels dienen het klantgeluk? De theorie en praktijk van het organiseren van klantgeluk.

Data:     

Training 18 mei 7 september 9.00 – 17.00 uur
Intervisie 16 juni 29 juni 13.00 – 17.00uur
Excursie 3 november 9.00 – 17.00 uur

                                                                                                

Investering:                                                                                                De investering bedraag € 1.995,- excl. BTW. Dit is inclusief jouw iPPQ, lesmateriaal en accommodatie. Na ontvangst van het certificaat ben je lid van het alumninetwerk van De Gelukswerkplaats.

 

Leerlijn: Geluksbrenger

Jij bent een doener en draagt bij aan werkgeluk met acties, attenties en plezier in jouw organisatie. Jij weet hoe werkgeluk met aandacht kan groeien.

Resultaten:

 • Jouw iPPQ als basis van acties in de organisatie
 • Jaaragenda met acties en evenementen binnen jouw organisatie om het werkgeluk te vergroten
 • Je vergroot effectief en efficiënt werkgeluk voor jezelf en de organisatie

Inhoud programma:                                                                           Jouw werkgelukprofiel: voor de start van het programma vul jij jouw digitale iPPQ in. Op basis van een (telefonisch) gesprek stellen we daarna de leerdoelen voor jouw programma vast.

 • Trainingsdag 1: Werkgeluk, hoe pak ik dat aan? De eerste trainingsdag gaat over het brengen van werkgeluk door actie. Welke theorie kan jou daarbij helpen? Hoe stel je een actieplan op? En hoe meet je de resultaten?
 • Intervisiebijeenkomsten: Werkgeluk in actie. Iedere deelnemer reflecteert op zijn/haar actieplan. Samen zoeken we naar inspiratie, concrete acties en meten we resultaten van ons gedrag.
 • Trainingsdag 2 en 3: Werkgeluk: hoe werkt dat binnen mijnteam? Hoe pak je werkgeluk aan in een team en in de organisatie? Hoe ga je om met tegenslagen, hoe hou jij je enthousiasme en werkgeluk vast?
Training 12 mei 6 oktober 1 december 9.00 -17.00 uur
Intervisie 16 juni 8 september 3 november 13.00 -17.00uur
Werkgelukfestival 21 december 9.00-17.00 uur

Data:                                                                         

Investering:                                                                                                De investering bedraag € 2.995,- excl. BTW. Dit is inclusief jouw werkgelukprofiel, de intake, lesmateriaal en accommodatie. Na ontvangst van het certificaat ben je lid van het alumninetwerk van De Gelukswerkplaats.

 

Aan geluk op de werkplek kan iedereen werken

 

De Gelukswerkplaats stimuleert deelnemers om het beste uit zich zelf te halen.

 

Wim Oolbekkink geeft samen met Henk-Peter Dijkema en Sandra Franken De Gelukswerkplaats een gezicht. Als ervaren adviseurs en opleiders weten ze hoe belangrijk de menselijke maat is. In de Gelukswerkplaats wordt vooral samengewerkt en samen geleerd. Wim, Henk-Peter Sandra hebben in de achterliggende jaren door opleiding, onderzoek, ervaringen met klanten en ervaringen in het leven zelf, tal van inzichten opgedaan die het waard zijn te delen. Zij nemen je mee in een trainingsprogramma op weg naar meer geluk in het werk.

“Zo zou je het kunnen noemen” zegt Wim, “Iedereen heeft heel veel in zich, maar je moet het er wel uithalen. In de trainingen die we geven is dat de rode draad. Door de inbreng van de deelnemer zelf, bijdrages van ons als trainers maar ook door de interactie die we samen creëren, nodigen we iedereen uit om in de spiegel te kijken. En te herkennen welke kwaliteiten

beschikbaar zijn. We dagen ze uit die om te vormen tot een eigen manier van werken om dagelijks met meer plezier en resultaat aan het werk te zijn. En als dat lukt geeft het ons veel voldoening”.

Henk-Peter: “ons aanbod richt zich op elke organisatie die beseft dat haar medewerkers de belangrijkste schakels zijn in de menselijke processen binnen en tussen teams, afdelingen en klanten. Na afloop ben je effectiever in je werk, herken je meer mogelijkheden om een team te begeleiden en heb je een beter inzicht in de wensen van klant en organisatie”.

“Ja”, maakt Sandra duidelijk. “We ontwikkelen verschillende  leerlijnen. Het begint altijd en overal met je zelf, daarom starten we met de leerlijn “Mijn Werkgeluk”. En, omdat tevreden klanten nu eenmaal van groot belang zijn voor de continuïteit van de organisatie, de leerlijn “Klantgeluk”.

Daarna volgen andere leerlijnen die meer op de interne organisatie zijn gericht. Binnen het aanbod van deze 5 zijn sommige modulair, anderen staan op zich zelf”.

 

 

GELUKSMANAGER

GELUKSSTRATEEG

Deze leerlijnen of programma’s zijn nog in ontwikkeling en zullen na de zomer van 2017 van start te gaan.                          Nu al meer weten?                                                                         Mail of bel dan gerust voor meer informatie.

Geluksmanager

Hij of zij draagt bij aan het werkgeluk van het team en de medewerkers. Het gaat om toewijding, cultuur, overtuiging en zelfvertrouwen om een bijdrage te leveren aan het teamresultaat.

 

 

Geluksstrateeg

De denker geeft vanuit strategie en beleid mede vorm aan de cultuur en prestaties van de organisatie. Hij of zij benut kansen om werkgeluk in te zetten voor duurzame prestatieverbetering van de organisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iPPQ

De Gelukswerkplaats maakt gebruik van  de iOpener People and Performance Questionnaire.

Dit is jouw persoonlijk en uitgebreid werkgelukprofiel, ontwikkeld door het  iOpener Institute.

Het maakt duidelijk welke factoren er voor zorgen dat je al dan niet presteert en je prettig voelt in je werk.

Het helpt je te ontdekken hoe dat bij jou en jouw organisatie zit en het geeft een duurzame positieve impuls aan prestaties en plezier.

Performance Happiness is de Nederlandse partner van iOpener Institute.

 

De initiatiefnemers van De Gelukswerkplaats zijn allen door iOpener Institute opgeleid in de wetenschap van werkgeluk.

Henk-Peter Dijkema

https://www.linkedin.com/in/henk-peter-dijkema-00092a12/

Wim Oolbekkink

https://nl.linkedin.com/in/wim-oolbekkink-5b1a3711/nl

 

Sandra Franken

https://nl.linkedin.com/in/sandra-franken-1311aba